Vil du bygge selv på en byggegrund?

Har du fundet den byggegrund, som du drømmer om bygge dit nye hus på? For at drømmen kan blive til virkelighed, er der en del forhold, som du skal være opmærksom på. Forud for købet af byggegrunden bør der nemlig foretages undersøgelser, så der ikke kommer fordyrende overraskelser.  Her kan du læse om tre undersøgelser, som er vigtige at forholde sig til, inden du køber din grund. 

Jordbundsundersøgelse

En jordbundsundersøgelse er en geoteknisk analyse af jordbundens tilstand, der hvor du ønsker at bygge dit nye hus. En geotekniker tager jordbundsprøver og udarbejder en rapport. For at du kan bygge på din nye grund, skal der være et bæredygtigt jordlag. Det vil sige, at jorden skal være tilstrækkelig stærk til at kunne bære huset, som du planlægger at bygge. Hvis dette lag ikke ligger øverst, er det nødvendigt at fjerne jordlag ned til det bæredygtige jordlag. Alt efter jordbundstype tilpasser man fundamentet, så man undgår sætningsskader på dit nye hus. Er der vanskelige jordbundsforhold kan løsningerne være dyre. F.eks. skal der i visse tilfælde etableres sandpude eller piloteres. Mange kommuner stiller det som et krav, at der foretages en jordbundsundersøgelse, inden en byggegrund kan tages i brug. Ligeledes stiller forsikringsselskaberne det almindeligvis som en betingelse for at tegne en byggeskadeforsikring.

Forureningsundersøgelse

Sammen med jordbundsundersøgelsen kan der tilvælges en forureningsundersøgelse. Så får du klarhed over, om der skulle være forurening til stede. Typisk viser forureningsundersøgelsen, om der er olie- og tjærerester i jorden og herforuden om der er forekomster af visse tungmetaller f.eks. bly, kobber, krom, cadmium, nikkel og zink. Oprensning af forurenet jord er dyrt, så det er en god ide at gennemføre undersøgelsen inden, du køber byggegrunden. 

Museumsundersøgelse

Det lokale museum kan på baggrund af de informationer, som de allerede har, som regel lave en forhåndsvurdering af risikoen for, at der findes fortidsminder på din grund. Hvis du ikke forinden købet af din nye grund har talt med muset om dette, og modtaget skriftligt svar fra museet, kan du risikere selv at stå med udgiften til udgravning af eventuelle oldtidsfund på grunden.

Har du brug for mere vejledning? Kontakt os her til en uforpligtende samtale.

Har du brug for en advokat?

​Kontakt os, og vi vender snarest tilbage. 

Vi glæder os til at varetage din sag.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi fik rådgivning i forbindelse med huskøb fra start til slut

"Super professionel rådgivning i forbindelse med huskøb. Gennemlæsning af slutaftale, forsikring m.m. dejlig tryg og forståelig rådgivning."

★★★★★

- Vivi via hentpriser.dk

Vi fik lavet testamente og ægtepagt

"Vi fik en meget professionel behandling som tilfredstillede de ønsker vi havde."

★★★★★

- Erik via hentpriser.dk

Kan anbefales

"De er hurtige og alt er i orden. 

Kan anbefales."

★★★★

- Mariann via hentpriser.dk

Veludført arbejde

"Fin, god og præcis kommunikation. 

Og veludført arbejde.."

★★★★

- Claus via hentpriser.dk

God hjælp

"indtil videre har jeg fået en fin behandling og god hjælp."

★★★★★

- Ove via hentpriser.dk

DK ADVOKATERNE I/S

​Hos DK ADVOKATERNE I/S løser vi opgaver inden for mange fagområder

såsom erhvervsret, strafferet, familieret, køb og salg af bolig m.fl.

Vi har kontorer i Skanderborg, Samsø og Ebeltoft

CVR: 12623607

Skanderborg

Adelgade​ 83, 8660 Ska​nderb​org

Find vej via Google Maps

Samsø

Besservej 2, 8305 Samsø

​​Find vej via Google Maps

Ebeltoft

Maltfabrikken Maltvej 4-12, 8400 Ebeltoft

Find vej via Google Maps

Telefontider

Hverdage fra 7.00 - 19.00

Mails besvares alle dage.