Fortrydelsesret
Når man som forbruger køber bolig, gælder der visse regler om fortrydelsesret, der giver mulighed for at træde tilbage fra handlen. Har man fortrydelsesret ved købet, skal det også oplyses i en særlig blanket. Fortrydelsesretten kan benyttes indenfor 6 hverdage – mod at betale 1% af købesummen.
Er der forskel på fortrydelsesret og advokatforbehold?
Ja – i allerhøjeste grad. Advokatforbeholdet giver mulighed for, at du som køber kan træde tilbage fra handelen, hvis handlen ikke kan godkendes – uden at skulle betale 1% af købesummen.
Advokatforbehold
Er der indsat et fuldt dækkende advokatforbehold, er der mulighed for – indenfor en aftalt frist for advokatgodkendelsen – at gennemgå handlen sammen med os. Finder vi sammen med dig uacceptable forhold ved f.eks. ejendommen eller vilkårene i købsaftalen, giver advokatforbeholdet dig en ekstra mulighed for at undersøge forholdene nærmere og måske genforhandle eller annullere handlen, hvis handlen ikke kan godkendes.
Tinglysning af skøde og udarbejdelse af refusionsopgørelse
Det er forskelligt, om det er købers eller sælgers rådgiver, som udarbejder skøde, og refusionsopgørelse samt forestår selve tinglysningen. Køber og sælger kan normalt frit aftale, hvem der gør hvad. Der er en mindre prisforskel hos os alt efter, om vi skal forestå tinglysningsarbejdet eller alene foretage en kontrol. Du får som altid oplyst prisen af os forud.