Skal du købe hus?

​Skal du købe et hus, er det altid en stor beslutning. Ofte kommer ønsket om et hus ud af store forandringer i livet. Måske har I fået børn, og lejligheden er blevet for lille. Måske har jeres behov forandret sig, så I har brug for mere plads. Omvendt kan det også ske, at jeres bolig føles for stor, hvis børnene er flyttet hjemmefra. Uanset årsagen, medfører et huskøb mange beslutninger, som skal tages stilling til, og mange formelle dokumenter, som skal på plads. Du kan her på siden læse om de emner, som du som huskøber skal være opmærksom på.  Samtidig er du altid velkommen til at kontakte DK Advokaterne. Vi er klar ved telefonen og hjælper dig gerne gennem hele forløbet.

Ejerskifteforsikring

En vigtig del af at købe et hus er at tegne en ejerskifteforsikring, Både for køber og sælger giver denne jer sikkerhed fremover.

Læs mere

Energimærke

Når et hus skal sælges, er det et krav, at der laves en energimærkning. Mærkningen angiver, hvilken energimæssig kvalitet huset har. Dette undersøges af en energikonsulent, som dernæst laver en energimærkningsrapport. Heri kan du læse en samlet vurdering af husets tilstand på en skala fra A til G. Desuden fortæller rapporten dig, hvilke forbedringer af huset der bedst kan betale sig at gøre.

BBR- ejermeddelelser

BBR registret indeholder bl.a. oplysninger om bygningers størrelse, anvendelse og opførelsesår. Det kan være vanskeligt at bedømme, om BBR-ejermeddelelsen indeholder korrekte registreringer, men her hjælper det eventuelt at læse i tilstandsrapporten, hvor den bygningssagkyndige oplyser, om han har kunne finde afvigelser fra BBR-ejermeddelelsen.

Ejendomsdatarapport

Ejendomsdatarapporten indeholder en mængde væsentlige oplysninger, som er registreret i de offentlige systemer. Ofte er det her, man som køber advares om bl.a. olietanke på grunden, mulige problemer med kloakeringen eller om der har verseret sager med tidligere lejere.

​Forureningsrapporter

Registreringer i forureningsrapporten er selvsagt af væsentlig betydning ved køb af fast ejendom.

​Kommunens byggesagsarkiv

Også kommunens byggesagsarkiv kan indeholde værdifulde oplysninger ved køb af fast ejendom. I byggesagsarkivet findes f.eks. ansøgninger, tegninger og måske klagesager med mere.

Tingbogen

Tingbogen indeholder oplysninger om ejerforhold, pant i ejendommen om andres mulige rettigheder over ejendommen – typisk i form af tinglyste servitutter på ejendommen. Der kan dog godt eksistere rettigheder over fast ejendom, som ikke er tinglyste. Sådan rettigheder ses ofte som bl.a. ret for andre til at færdes hen over en ejendom i form af hævd.

Andre dokumenter

Herudover vil en lang række dokumenter også have interesse, bl.a. skorstensfejerrapporter, skattebillet og forbrugsafregninger. Men der forekommer langt flere end dette, og typiske ejendomshandler indeholder flere hundrede – i nogle tilfælde flere tusinde – sider med dokumenter.

​​

Sådan forløber handlen, hvis der medvirker en ejendomsmægler

​Køb & salg af bolig med mægler

Sådan forløber handlen uden ejendomsmægler

Køb & salg af bolig uden mægler

Har du brug for en advokat?

​Kontakt os, og vi vender snarest tilbage. 

Vi glæder os til at varetage din sag.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi fik rådgivning i forbindelse med huskøb fra start til slut

"Super professionel rådgivning i forbindelse med huskøb. Gennemlæsning af slutaftale, forsikring m.m. dejlig tryg og forståelig rådgivning."

★★★★★

- Vivi via hentpriser.dk

Vi fik lavet testamente og ægtepagt

"Vi fik en meget professionel behandling som tilfredstillede de ønsker vi havde."

★★★★★

- Erik via hentpriser.dk

Kan anbefales

"De er hurtige og alt er i orden. 

Kan anbefales."

★★★★

- Mariann via hentpriser.dk

Veludført arbejde

"Fin, god og præcis kommunikation. 

Og veludført arbejde.."

★★★★

- Claus via hentpriser.dk

God hjælp

"indtil videre har jeg fået en fin behandling og god hjælp."

★★★★★

- Ove via hentpriser.dk

DK ADVOKATERNE I/S

​Hos DK ADVOKATERNE I/S løser vi opgaver inden for mange fagområder

såsom erhvervsret, strafferet, familieret, køb og salg af bolig m.fl.

Vi har kontorer i Skand​erborg, Sam​sø og Ebeltoft

CVR: 12623607

Skanderborg

Adelgade​ 83, 8660 Ska​nderb​org

Find vej via Google Maps

Samsø

Besservej 2, 8305 Samsø

​​Find vej via Google Maps

Ebeltoft

Maltfabrikken Maltvej 4-12, 8400 Ebeltoft

Find vej via Google Maps

Telefontider

Hverdage fra 7.00 - 19.00

Mails besvares alle dage.